Vispipuuro mustikoista ja puolukoista

Perinteisesti vispipuuroon käytetään yleensä puolukkaa, mutta myös muista marjoista valmistettuna puuro on aivan erinomaista. Käytänkin usein myös muita marjoja tai yhdistelen niitä. Raparperikin sopii hyvin vispipuuroon esimerkiksi yhdessä mansikan kanssa. Antaa puurolle raikkaan maun.

Tällä kertaa valmistin puuron puolukoista ja mustikoista. 

Ohje

1 l vettä
3 dl puolukoita
3 dl mustikoita
2 dl sokeria
n. 1,8 dl mannasuurimoita
  1. Laita vesi ja puolukat kattilaan.
  2. Keitä puolukoita noin 5-10 minuuttia, jotta mehu irtoaa niistä.
  3. Lisää sokeri ja mannasuurimot koko ajan vatkaten, jottei puuro paakkuunnu. 
  4. Hauduta 10 minuuttia välillä pohjiaan myöten sekoittaen.
  5. Laita mustikat vatkauskulhon pohjalle ja kaada kuuma puuro mustikoiden päälle. Vaikka mustikat olisivat juuri pakastimesta otettuja, ne sulavat hetkessä, kun kuuma puuro kaadetaan niiden päälle.
  6. Vatkaa puuro kuohkeaksi ja ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi
Puuron voi vatkata kuohkeaksi joko kuumana tai jäähtyneenä. Olen havainnut, että puurosta tulee kuohkeampaa jos sen vatkaa kuumana, ja olenkin ottanut tavakseni vatkata kuuma puuro. 

Joillakin on tapana siivilöidä marjojen kuoret pois ennen suurimoiden lisäämistä. Itse koen tämän turhana, sillä kuoret ovat hyvää kuitua ja hajoavatkin vatkauksen yhteydessä.Jos niistä jotain sattumia jää, se ei haittaa.

Kommentit

  1. Kiitos vinkistä 💖 Pakastin pursuu mustikoista, joten ei kun puuroa keittelemään 🤗

    VastaaPoista

Lähetä kommentti