Superhelppo marjapiirakka

Piimäpohjaan  valmistettu marjapiirakka ei paljon vaivaa vaadi. Taikina on todella helppo ja nopea valmistaa, kypsentämiseen tarvitaan aikaa noin 25 minuuttia. Samaa pohjataikinan ohjetta voi käyttää mistä tahansa marjoista valmistettuun piirakkaan. Oma suosikkini on puolukkapiirakka, joka onkin alla olevassa kuvassa.  Ohjeella syntyy uunipellin kokoinen piirakka. 

Mikäli haluat taikinaan enemmän kuitua ja muita ravintoaineita, voit käyttää valkoisen vehnän sijasta täysjyvävehnästä valmistettua grahamjauhoa. Grahamjauhon ravintosisältö on parempi kuin täysin valkoisella vehnällä, josta on kuorittu ravitsemuksellisesti rikkaat kuorikerrokset pois. Omasta mielestäni täysjyvävehnästä valmistettu pohjataikina on myös maukkaampi

Ohje

½ l piimää
8 dl vehnä- tai grahamjauhoja
2 tl ruokasoodaa
3  tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
2 kananmunaa

Piirakan pinnalle:
5 dl marjoja
  1. Sulata voi tai margariini pienessä kasarissa pienellä lämmöllä
  2. Sekoita kuivat aineet
  3. Riko kananmunien rakenne rikki taikinakulhossa
  4. Lisää piimä ja sekoita
  5. Lisää myös sokeri ja sekoita taikinaan
  6. Sekoita joukkoon vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu voi tai margariini.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  8. Ripottele pinnalle marjat sekä hieman sokeria
  9. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 25 minuuttia
Vinkki: Marjojen sijasta voi käyttää piirakkaan myös pieniksi paloiksi leikattua raparperia tai omenaviipaleita. Tehdessäsi omenapiirakan, ripottele pinnalle sokerin lisäksi kanelia.

Puolukkapiirakka

Kommentit

  1. Anonyymi30.11.23

    kiitos reseptistä. tuli tosi hyvää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti