Piimä ja kotimaiset marjat yhdessä luovat perisuomalaistyyppisen jälkiruoan. Maitotuotteet ja marjat kuuluvat hyvin vahvasti suomalaiseen ruokakulttuuriin. Herkku on helppo valmistaa ja aineksetkin hyvin yksinkertaiset. Tällä kertaa laitoin mukaan mustikoita ja vadelmia, mutta puolukatkin sopivat tähän erinomaisen hyvin.
Ohje
8 annosta
1 l piimää
2 dl sokeria
7 liivatelehteä
5 rkl vettä
½ l marjoja
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi
- Kaada piimä kulhoon ja lisää sokeri. Sekoittele, niin että sokeri sulaa ja tasaantuu piimän joukkoon
- Ota jälkiruokakipot ja jaa marjat tasaisesti kunkin kipon pohjalle
- Kiehauta vesi ja lisää siihen liotetut ja puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaisesti niin että liivate sulaan kuumaan veteen
- Lisää liivatevesi ohuena nauhana piimän joukkoon koko ajan tasaisesti sekoittaen.
- Jaa piimäseos jälkiruokakippoihin kaatamalla se marjojen päälle
- Laita kipot jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään
- Nauti jälkiruokana.
Laita ensin marjoja kipon pohjalle ja kaada sitten valmistamasi hyytelöseos marjojen päälle |
Kommentit
Lähetä kommentti