Suklainen tiikerikakku

Tiikerikakkuun perinteisesti on totuttu laittamaan kaakaojauhetta. Tässä kakussa suklaista makua täydentää rouhittu suklaa.

Ohje

300 g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
4,75 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata

Vuoan voiteluun ja jauhottamiseen:
Hieman voita ja vehnäleseitä
  1. Ota voi huoneenlämpöön riittävän ajoissa. Paloittele se pieniksi paloiksi ja laita taikinakulhoon pehmenemään.
  2. Kun voi on pehmennyt, vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi.
  3. Lisää kananmunat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten
  4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan
  5. Jaa taikina kahteen osaan. 
  6. Leikkaa suklaa terävällä veitsellä rouheeksi ja lisää suklaarouhe ja kaakaojauhe toiseen osaan taikinaan. Sekoita
  7. Mausta toinen osa taikinaa vaniljasokerilla
  8. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se vehnäleseillä
  9. Laita taikinan osat kakkuvuokaan kerroksittain
  10. Kypsennä 175 asteessa tunnin ajan
  11. Kun kakku on kypsä, ota se uunista ja anna levätä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista

Kommentit