Tiikerikakkuun perinteisesti on totuttu laittamaan kaakaojauhetta. Tässä kakussa suklaista makua täydentää rouhittu suklaa.
Ohje
300 g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
4,75 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
Vuoan voiteluun ja jauhottamiseen:
Hieman voita ja vehnäleseitä
- Ota voi huoneenlämpöön riittävän ajoissa. Paloittele se pieniksi paloiksi ja laita taikinakulhoon pehmenemään.
- Kun voi on pehmennyt, vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen samalla sähkövatkaimella vatkaten
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Leikkaa suklaa terävällä veitsellä rouheeksi ja lisää suklaarouhe ja kaakaojauhe toiseen osaan taikinaan. Sekoita
- Mausta toinen osa taikinaa vaniljasokerilla
- Voitele kakkuvuoka ja jauhota se vehnäleseillä
- Laita taikinan osat kakkuvuokaan kerroksittain
- Kypsennä 175 asteessa tunnin ajan
- Kun kakku on kypsä, ota se uunista ja anna levätä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista
Kommentit
Lähetä kommentti