Jauhelihakastike lienee yksi suosituimmista arkiruoistamme suomalaisessa keittiössä. Tämä tomaattinen ja porkkanalla höystetty jauhelihakastike sopii niin pastan kuin perunankin kanssa nauttittavaksi.
Ohje
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
3 porkkanaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 pieni prk tomaattipyrettä
2 dl vettä
1 tl suolaa
basilikaa
laakerinlehti
- Kuori ja silppua sipulit. Kuori myös porkkanat ja leikkele pieniksi kuutioiksi, raasta tai silppua monitoimikoneen silppuriterällä
- Ruskista jauheliha pannulla yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää myös porkkana ja paahda hetken ajan.
- Lisää tomaattipyre ja sekoittele jauhelihan joukkoon
- Lisää vielä tomaattimurska, vesi ja mausteet
- Anna kypsyä kannen alla kevyesti poristen miedolla lämmöllä noin 15 minuttia
- Tarjoa pastan tai perunoiden sekä tuoreen salaatin kera!
Herkullisen näköinen kastike! Jauhelihakastike on kyllä siitä kiva ruoka, että sitä saa muunneltua niin monella tapaa.
VastaaPoistaKiitos! Niin totta, että jauhelihakastiketta voi muunnella ja aina löytää uusia makuvihvahteita.
Poista