Suklaakakku

 Tämä suklaakakku sisältää nimensä veroisesti suklaata ja on yksi suosikeistani

Ohje

6 kananmunaa
3 dl sokeria
300 g tummaa suklaata
300 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:
Hieman voita ja ruis- tai vehnäleseitä
  1. Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa liedellä
  2. Sulata myös suklaa. Suklaan saa kätevästi sulatettua pienessä kipossa mikroaaltouunissa sulatuslämmöllä. Kun suklaa on pehmentynyt, sekoita se tasaiseksi seokseksi.
  3. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Laita kummatkin näistä omiin kulhoihinsa
  4. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa
  5. Lisää vaahtoon sulatettu suklaa ja sulatettu voi jäähtyneinä. Sekoita tasaiseksi.
  6. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää se taikinaan ja sekoita.
  7. Vaahdota vielä valkuaiset omassa kulhossaan ja nostele vaahto sen jälkeen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  8. Kaada löysähkö taikina voideltuun ja leseillä jauhotettuun kakkuvuokaan.
  9. Kypsennä uunissa 175 asteessa tunnin ajan
  10. Anna kakun levätä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista.

Kommentit