Tämä suklaakakku sisältää nimensä veroisesti suklaata ja on yksi suosikeistani
Ohje
6 kananmunaa
3 dl sokeria
300 g tummaa suklaata
300 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun:
Hieman voita ja ruis- tai vehnäleseitä
- Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa liedellä
- Sulata myös suklaa. Suklaan saa kätevästi sulatettua pienessä kipossa mikroaaltouunissa sulatuslämmöllä. Kun suklaa on pehmentynyt, sekoita se tasaiseksi seokseksi.
- Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Laita kummatkin näistä omiin kulhoihinsa
- Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa
- Lisää vaahtoon sulatettu suklaa ja sulatettu voi jäähtyneinä. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää se taikinaan ja sekoita.
- Vaahdota vielä valkuaiset omassa kulhossaan ja nostele vaahto sen jälkeen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada löysähkö taikina voideltuun ja leseillä jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Kypsennä uunissa 175 asteessa tunnin ajan
- Anna kakun levätä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista.
Kommentit
Lähetä kommentti