Karjalanpaisti

Perinteinen karjalanpaisti on helppo ja vaivaton valmistaa, joskin aikaa tarvitaan muutama tunti lihan mureutumiseen. Sopii erinomaisesti juhlaan ja viikonloppuun. Kuinka ihana onkaan nauttia tästä herkullisesta ruoasta vaikkapa talvisen hiihtolenkin jälkeen!

Ohje

5 hengelle

n. 700 g karjalanpaistilihaa 
2-3 porkkanaa
1 iso sipuli
6-8 kokonaista maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
suolaa
  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista
  2. Kuori ja viipaloi porkkanat sekä kuori ja paloittele sipuli ja laita kerroksittain uunivuokaan
  3. Lisää päälle suolaa ja muutama maustepippuri sekä 1-2 laakerinlehteä
  4. Ruskista lihojen pinnat pannulla ja laita sitten vuokaan porkkanoiden ja sipulien seuraksi. Ripottele vielä hieman suolaa lihojen päälle
  5. Huuhtele pannu, jolla lihat ruskistit, puhtaalla vedellä ja kaada vesi lihojen päälle vuokaan. Vettä saa olla sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät
  6. Laita vuoka uuniin 150 asteeseen ja anna hautua 3 tuntia
  7. Tarjoa perunoiden tai perunamuusin kanssa

Kommentit