Punajuurikiusaus on ehdottomasti herkkuruokiemme kärkipäässä. Sen lisäksi, että se hurmaa maullaan, on se myös helppo valmistaa. Ohje on hyvin yksinkertainen, joten aktiivista aikaa ei tällä ohjeella kauan mene.
Punajuurikiusaus
1½ kg punajuuria
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
100 g sinihomejuustoa
1 prk ruokakermaa
Hieman suolaa
1 rkl ruokaöljyä vuoan voiteluun
- Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Voit myös paloitella ne ja pyöräyttää silpuksi monitoimikoneen silppuriterällä.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli
- Silppua sinihomejuusto
- Voitele uunivuoka ruokaöljyllä
- Sekoita punajuuriraaste, sipuli - ja sinihomejuustosilppu keskenään kulhossa. Mausta suolalla.
- Kaada sitten voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma.
- Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1½ tunnin ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti