Helppo ja herkullinen punajuurikiusaus

Punajuurikiusaus on ehdottomasti herkkuruokiemme kärkipäässä. Sen lisäksi, että se hurmaa maullaan, on se myös helppo valmistaa. Ohje on hyvin yksinkertainen, joten aktiivista aikaa ei tällä ohjeella kauan mene. 

Punajuurikiusaus

1½ kg punajuuria 
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
100 g sinihomejuustoa
1 prk ruokakermaa 
Hieman suolaa
1 rkl ruokaöljyä vuoan voiteluun

  1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Voit myös paloitella ne ja pyöräyttää silpuksi monitoimikoneen silppuriterällä.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli
  3. Silppua sinihomejuusto
  4. Voitele uunivuoka ruokaöljyllä
  5. Sekoita punajuuriraaste, sipuli - ja sinihomejuustosilppu keskenään kulhossa. Mausta suolalla.
  6. Kaada sitten voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma.
  7. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1½ tunnin ajan. 

Kommentit