Jääkaappiin oli jäänyt pala kaalia ja mietin, että pitäisi tuosta jotain tehdä, jottei hukkaan mene. Mistähän mieleeni juolahtikin, että voisihan siitä piirakan tehdä, kun ei ole pitkään aikaan kaalipiirakkaa tullut syötyä. Syntyihän siitä sitten oikein hyvän makuinen piirakka.
Kaalipiirakka
Piirakan kuori:
50 g margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Täyte:
600 g kaalia
2 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
2-3 tl currya
1-2 tl oreganoa
3 rkl siirappia
Voiteluun:
1 kananmuna
- Anna aluksi rasvan pehmetä huoneenlämmössä
- Sekoita suola ja leivinjauhe jauhojen sekaan
- Nypi pehmennyt rasva jauhojen kanssa ja lisää rahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan, kääri kelmuun ja laita taikinapalat jääkaappiin kylmenemään
- Leikkaa kaali pieniksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneella. Raasta joukkoon myös porkkanat ja sipulit.
- Laita hieman ruokaöljyä pannulle ja pehmitä täyteseos pannulla kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon mausteet ja sekoita ja anna täytteen jäähtyä.
- Täytteen jäähtyessä kauli taikinapalat kahdeksi yhtä suureksi levyksi leivinpaperin päällä. Käytä apuna jauhoja, ettei taikina tartu paperiin vaan kauliutuu hyvin. Levyt kannattaa kaulia hieman leivinpaperia pienemmiksi, niin ne asettuvat hyvin pellille.
- Siirrä toinen kaulituista levyistä papereineen uunipellille ja levitä täyte levyn päälle. Jätä reunat täytteestä vapaiksi, niin saat taiteltua reunat täytteen päälle.
- Kippaa sitten toinen kaulittu levy piirakan täytteen päälle ylösalaisin papereineen. Ota sitten paperi pois ja taittele levyn reunat kauniisti piirakan reunojen alle.
- Voitele piirakka kananmunalla ja pistele pintaan reikiä haarukkaa apuna käyttäen.
- Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Nauti vaikkapa maidon kera!
Kiitos ohjeesta 💖 Näyttää herkulliselta ✨😋✨
VastaaPoistaKiitos😊
Poista