Banaanileipä yllättää maukkaudellaan. Uunilohen ja perunoiden kanssa leipä maistui todella herkulliselta. Leipään kannattaa käyttää kunnolla kypsyneitä banaaneita, jotka ovat kuoreltaan jo mustapilkkuisia tai tummuneita. Älä siis heitä tummuneita banaaneita pois, vaan valmista niistä tätä herkullista leipää. Kun otat leivän uunista, älä hätäile, vaan anna leivän levätä vähintäänkin yön yli ennen tarjolle laittamista, sillä maku syvenee vanhetessaan.
Leipä on alkuperältään amerikkalainen, mutta sopii erinomaisen hyvin suomalaiseen juhlapöytään tarjottavaksi.
Banaanileipä
3 kypsää banaania
2 kananmunaa
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 dl rouhittua mantelia
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
- Soseuta banaanit
- Lisää banaanisoseeseen kananmunat ja maito sekoita huolella.
- Sekoita suola ja ruokasooda jauhojen joukkoon.
- Lisää jauhoseos, sokeri ja rouhitut mantelit taikinapohjaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele ja jauhota leipävuoka vehnänleseillä. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä leipä 175 asteisessa uunissa tunnin ajan.
- Kumoa leipä jäähtyneenä vuokastaan. Anna levätä seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Banaanileipä |
Kommentit
Lähetä kommentti