Simppeli suklaakiisseli

Mieleeni muistui lapsuusajan herkkujälkiruoka suklaakiisseli. Ohje on hyvin yksikertainen ja kiisseli syntyy perusaineksista, joita todennäköisesti löytyy useimman kotikokkaajan kaapista.

Ohje

1 l maitoa
5 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
(2 tl vaniljasokeria)
  1. Mittaa kattilaan maito ja sokeri ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Tässä vaiheessa ei haittaa vaikka kaakao jää paakkuiseksi. Se kyllä tasaantuu kuumennettaessa.
  2. Lisää kylmään maitoseokseen vielä perunajauhot ja sekoita nämä pohjiaan myöten niin, että perunajauho sekoittuu maidon sekaan tasaisesti.
  3. Kuumenna liedellä koko ajan pohjiaan myöten tasaisesti sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Kiisselin tulee olla kiehumispisteessä, kun sen voi ottaa pois liedeltä. Älä keitä! Kiehumispiste, eli hetki kun seos ensimmäisen kerran kuplii, on se hetki kun kattila tulee ottaa pois levyltä.
  4. Jos haluat, voit lopuksi maustaa kiisselin vaniljasokerilla.
  5. Jaa annosmaljoihin ja ripottele pinta sokerilla kuorettumisen estämiseksi.
  6. Anna jäähtyä tai nauti lämpimänä!

Kommentit