Raparperista voi nauttia talvellakin jos on onnistunut kesällä korjaamaan runsasta satoa myös varastoon. Pakastimessa raparperi säilyy hyvin valmiiksi leikeltyinä paloina, ja niistä voi sitten nopeasti valmistaa vaikkapa kiisseliä jälkiruoaksi.
Raparperi mielletään hyväksi makupariksi mansikoiden kanssa, mutta myös puolukat antavat kivan lisäsäväyksen raparperin makuun.
Ohje
1 l vettä
8 dl pilkottua raparperia
2 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
- Laita vesi, sokeri ja pilkotut raparperit kattilaan.
- Kuumenna ja anna kevyesti porista, jotta raparperit pehmentyvät
- Laita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää perunajauhosuurus keitokseen ohuena nauhana koko ajan pohjiaan myöten sekoittaen.
- Suurusta lisättäessä kiisseli sakenee ja kirkastuu. Ota pois levyltä heti kun kiisseli kiehahtanut, älä keitä!
- Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi.
- Halutessasi voit valmiiseen kuumaan kiisseliin lisätä vielä hieman puolukoita.
Tarjoile maidon kera. Kiisseli on hyvää myös puuron kyytipoikana.
Kommentit
Lähetä kommentti