Porkkanainen linssikeitto

Erittäin maukas, helppo ja edullinen arkiruoka on porkkanalla höystetty linssikeitto. Täyttävää mutta kevyttä kasvisruokaa, jossa linssien ansiosta myös rutkasti proteiinia. Ohjeella tulee noin 2 litraa keittoa, joten tästä riittää noin 8 annokseen.

Ohje

1/2 kg porkkanoita
2 yksikyntistä valkosipulia
1 prk tomaattimurskaa
2,5 dl punaisia linssejä
Vettä
Suolaa
Mustapippuria

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja silppua valkosipulit. Porkkanat voi myös silputa monitoimikoneen silppuriterällä pieneksi silpuksi yhdessä valkosipulin kanssa
  2. Laita porkkanaraaste ja valkosipulisilppu kattilaan ja lisää vettä sen verran että porkkanat peittyvät
  3. Lisää tomaattimurska ja laita liedelle lämpenemään
  4. Kun keitto alkaa kiehua, pienennä lämpötilaa, lisää huuhdellut linssit. Sekoita ja anna kypsyä hiljalleen kannen alla. Linssit turpoavat veteen päästyään, joten lisää vettä tarvittaessa, jottei keitosta  tule liian paksua.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  6. Anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä noin 45 minuuttia. Tarkista välillä, tarvitseeko vettä lisätä ja sekoita keittoa välillä.
  7. Tarjoa hyvän leivän kera!
Vinkki 1: Arjen kiireen keskellä valmistus helpottuu, jos kuorit ja raastat porkkanat jo edellisenä iltana, laitat valmiiksi kattilaan ja lisäät vettä niin että porkkanat peittyvät. Laitat sitten kattilan jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän valmistusta, jolloin yksi vaihe on valmiiksi tehtynä ja keitto valmistuu nopeasti töistä kotiin palatessa.

Vinkki 2: Keiton maku paranee yön yli jääkaapissa seisoessaan. Keittoa kannattaa siis tehdä kerralla kahdelle päivälle, jolloin seuraavana päivänä riittää ruoan lämmitys.

Kommentit