Perinteinen jauhelihakeitto

Perinteinen jauhelihakeitto on yksi arkiruokiemme suosikki. Keitto on yksinkertainen valmistaa ja kypsyy kohtuullisessa ajassa. Kun keittoon valitut vihannekset on pilkottu ja jauheliha kypsennetty, ei tarvitse muuta kuin odotella puolisen tuntia, että keitto on kypsäksi hautunut ja perhe pääsee ruokailemaan. 

Alla olevasta ohjeesta tulee 8-10 annosta, joten siitä riittää ruokaa 4-5 hengen perheelle 2 aterialle.

Ohje

400 g jauhelihaa
6 perunaa
4 porkkanaa
1 keskikokoinen lanttu
1 sipuli
Valkosipulia
Suolaa
Maustepippuria
Paprikajauhetta
  1. Kuori ja pilko kasvikset. Perunat voi lohkoa, porkkanat viipaloida, sipulit silputa ja lanttu kuutioida pieniksi kuutioiksi. 
  2. Laita kasvikset kattilaan kypsymisjärjestyksessä: ensin lantut, sitten porkkanat ja viimeisenä perunat. Vettä saa olla kattilassa sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja maustepippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla.
  3. Kypsennä jauheliha yhdessä sipulin kanssa pannulla ja mausta suolalla ja paprikajauheella.
  4. Lisää jauheliha keittoon ja anna keiton hautua kypsäksi.
  5. Nauti yhdessä perheen kanssa tuoreen leivän kera!

Kommentit