Marjakukko syntyy perinteisen mustikkakukon ohjeella sillä erolla, että mustikoiden ohessa käytetään myös puolukkaa. Aivan kuten mustikka, myös puolukka sopii erinomaisen hyvin makupariksi rukiista valmistetun kuoren kanssa. Kukon voisi valmistaa myös käyttäen pelkästään puolukkaa. Senkin olen erittäin hyväksi vaihtoehdoksi kokeillut.
Pohjataikinan ohje on siis aivan sama kuin mustikkakukossa. Ainoa ero on, että marjakukossa osa tai kaikki mustikoista on korvattu puolukoilla. Voit siis tällä ohjeella valmistaa myös perinteisen mustikkakukon. Alkuperäinen mustikkakukko on savolaista perinneruokaa.
Ohje
Annoksesta tulee 5-6 annosta
Ruiskuoreen:
200 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täytteeseen:
400 g marjoja
1 dl sokeria
½ perunajauhoja
Mikäli haluat mustikkakukkoa, laita marjoiksi pelkkää mustikkaa. Mikäli haluat soveltaa, käytä osittain puolukkaa mustikoiden ohessa. Halutessasi voit tehdä myös puolukkakukon laittamalla pelkästään puolukkaa.
- Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- Ota taikinasta noin kolme neljäsosaa ja levitä se käsin uunivuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita marjat, sokeri ja perunajauhot keskenään ja lisää ne vuokaan.
- Tee lopusta taikinasta kuori marjojen päälle. Kypsennä sitten uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan.
- Anna jäähtyä ja nauti vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera!
Kommentit
Lähetä kommentti