Herkullinen juures-lihapata

Herkullinen lihapata on helppo valmistaa, mutta vaatii pitkän haudutuksen uunissa. Ihanaa talviruokaa. Ruoan valmistuessa voi lähteä ulkoilemaan ja palata herkullisen tuoksun vallanneeseen kotiin. 

Juures-lihapata

6-8 annosta

400 g lanttua
400 g porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
600 g karjalanpaistilihaa
suolaa
pippuria paprikajauhetta
oreganoa
minttua
  1. Kuori lanttu ja porkkanat ja leikkaa ne kuutioiksi
  2. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet
  3. Ruskista liha pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
  4. Laita paloitellut kasvikset ja ruskistettu liha uunipataan. Lisää hieman suolaa ja ripottele pinnalle oreganoa, minttua ja pippuria
  5. Hauduta uunissa 150 asteessa noin 3 tunnin ajan, kunnes liha on mureaa
  6. Nauti kera perunoiden ja hyvän salaatin.
Mikäli ruokaa jää yli, se on erinomaista tarjottavaksi toisenakin päivänä, jolloin säästää aikaa ruoanvalmistuksessa. 

Kommentit