Herkullinen lihapata on helppo valmistaa, mutta vaatii pitkän haudutuksen uunissa. Ihanaa talviruokaa. Ruoan valmistuessa voi lähteä ulkoilemaan ja palata herkullisen tuoksun vallanneeseen kotiin.
Juures-lihapata
6-8 annosta
400 g lanttua
400 g porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
600 g karjalanpaistilihaa
suolaa
pippuria paprikajauhetta
oreganoa
minttua
- Kuori lanttu ja porkkanat ja leikkaa ne kuutioiksi
- Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet
- Ruskista liha pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
- Laita paloitellut kasvikset ja ruskistettu liha uunipataan. Lisää hieman suolaa ja ripottele pinnalle oreganoa, minttua ja pippuria
- Hauduta uunissa 150 asteessa noin 3 tunnin ajan, kunnes liha on mureaa
- Nauti kera perunoiden ja hyvän salaatin.
Mikäli ruokaa jää yli, se on erinomaista tarjottavaksi toisenakin päivänä, jolloin säästää aikaa ruoanvalmistuksessa.
Kommentit
Lähetä kommentti