Rukiinen puolukkapiirakka

Vaikka koko talven olen ahkerasti käyttänyt kesän aikana hankittuja marjoja, on pakastin yhä puolillaan. Sopivasti on tullut varastoitua talven varalle, sillä tätä menoa saan pakastimen tyhjäksi seuraavaan marjakauteen mennessä. Ollaanhan nyt kutakuinkin puoli välissä menossa kohti seuraavaa marjakautta.

Ruis sopii erinomaisen hyvin marjojen kanssa yhteen ja siksi tykkään käyttää sitä makeassakin leivonnassa. Valmistinkin eilen perheelle jälkiruoaksi tämän rukiisen puolukkapiirakan. Kehuja sai muiltakin kuin itseltäni, joten laitetaanpa ohje muistiin. Alkuperäisen ohjeen löysin K-Ruoka sivuilta

Rukiinen puolukkapiirakka

2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
¾ dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 kananmuna
70 g sulatettua margariinia
1 dl maitoa

Piirakan pinnalle:

4 dl puolukoita (jäisiä tai tuoreita)

Muruseos:
2 dl ruishiutaleita
¾ sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sulatettua margariinia

Vuoan voiteluun:

margariinia
ruisleseitä 

  1. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään kulhossa
  2. Lisää joukkoon kananmuna, maito ja sulatettu rasva ja sekoita taikinaksi
  3. Valmista muruseos sekoittamalla muruseoksen ainekset keskenään
  4. Levitä taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (halkaisija 26cm) pohjalle.
  5. Levitä pohjan päälle jäiset tai tuoreet puolukat
  6. Lisää pinnalle lopuksi myös muruseos
  7. Kypsennä 200 °C uunissa noin 25 minuuttia
  8. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera

Rukiinen puolukkapiirakka

Kommentit